maandag 17 december 2012

Zesde verdachte in moordzaak Purmerland

(Novum/Joost van der Wegen) - De politie heeft een nieuwe aanhouding verricht in het onderzoek naar de driedubbele moordzaak in Purmerland. Dat meldt de politie donderdag. Het is de zesde persoon die in de zaak als verdachte is aangemerkt. De 24-jarige Amsterdammer meldde zich woensdag op verzoek van de politie op een bureau in Zaandijk.

De man wordt volgens een politiewoordvoerder verdacht van 'betrokkenheid bij de moord'. Hij zit vast en wordt vrijdag voorgeleid. Tot die tijd zit de man in beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

De lichamen van twee mannen van 40 en 42 jaar uit Purmerend werden vorig jaar december door de politie gevonden op een parkeerterrein bij Purmerland, even onder Purmerend. Ze waren met tientallen kogels uit een automatisch pistool om het leven gebracht.

Enkele weken later haalde de politie het lichaam van een 34-jarige Amsterdammer uit het Noordhollands Kanaal bij Landsmeer. Ook hij bleek te zijn doodgeschoten.

De recente aanhouding volgt op die van een vijfde verdachte, eind november in Suriname. Eerder werden al drie mannen aangehouden. Zij zitten allen nog vast. Een vierde verdachte besloot zijn arrestatie niet af te wachten. Hij schoot zichzelf in mei door het hoofd, toen een arrestatieteam zijn woning in Amsterdam-Noord belegerde.

Uitgegeven op Donderdag 13 december 2012 om 15:16:09

Lees hier het originele bericht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.