maandag 18 maart 2013

Celstraf voor woningoverval met ghb

Uitgegeven op Donderdag 10 januari 2013 om 19:01:14

(Novum/Joost van der Wegen) - Een 27-jarige man uit Den Haag moet acht maanden de gevangenis in voor voor een woningoverval waarbij zijn mededaders het slachtoffer ghb toedienden. De rechtbank in Amsterdam legde hem donderdag twee maanden minder celstraf op dan zijn kompanen, die hun straf vorig jaar al hoorden.

De man, Kamal A., reed op 5 maart 2010 met vijf medeverdachten naar het huis van een bekende in Amsterdam-West. Terwijl hij achter het stuur bleef zitten, drongen de anderen de woning binnen. Daar probeerden zij de bewoonster te drogeren met een glas limonade met de 'partydrug' ghb. Toen de vrouw het drankje raar vond smaken en wegspoelde in de gootsteen, raakten de daders in paniek.

Een van hen haalde met een stroomstootwapen uit naar het slachtoffer, dat haar aanvaller wist te overmeesteren en uit de woning te zetten. Buiten zag ze de overvallers vluchten naar hun bestelbusje. Terug in huis bleken haar huissleutels en driehonderd euro te zijn weggenomen. Ze vond ook een busje traangas, dat de daders kennelijk tegen haar hadden willen gebruiken.

De officier van justitie zei twee weken geleden het A. kwalijk te nemen dat hij de wapens voor de overval had verschaft en zijn mededaders naar de plaats van de overval had getransporteerd. Daarbij had hij ook het busje traangas in bezit gehad.

De rechters noemden de zaak donderdag 'zeer ernstig', vanwege de manier waarop de overval was voorbereid en uitgevoerd. "Bij het slachtoffer zijn grote gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaakt, vooral omdat de overval in haar eigen woning plaatsvond." Het verweer van de advocaat, die had aangevoerd dat de getuigenverklaringen in de zaak niet betrouwbaar waren, legde de rechtbank naast zich neer.

A. kreeg de celstraf opgelegd voor diefstal met geweld en verboden wapenbezit. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding toegekend van bijna vijftienhonderd euro.

Lees het originele bericht:

http://binnenland.nieuws.nl/734694

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.