woensdag 28 september 2011

'Pooiers beter in de gaten houden'


De overheid faalt nog steeds in de aanpak van vrouwenhandel. Die conclusie trekt Maria Genova in haar boek Vrouwen Te Koop.

Joost van der Wegen - Metro woensdag 28 augustus 2011

Met stijgende verbazing ontdekte Genova dat er honderden vrouwenhandeldossiers de rechtbanken passeren, terwijl de daders vaak hun straf ontlopen: “Mijn verbazing sloeg om in verontwaardiging, toen er tijdens mijn research een beerput openging van schokkende getuigenissen van vrouwen.”

Het zijn verhalen van minderjarige Nederlandse seksslavinnen, en van meisjes die uit Oost-Europa door pooiers naar Nederland worden gelokt met prachtige verhalen: “Eenmaal hier aangekomen, dwingt hun ‘vriendje’ ze de prostitutie in”, aldus Genova. “Als de vrouw niet doet wat hij zegt, slaat hij haar in elkaar.” Veel vrouwen lopen zware trauma’s op, doordat ze jarenlang zeven dagen per week worden misbruikt door klanten en mishandeld door hun pooier. “Ze worden vaak ook afgeperst door hem, waardoor ze met schulden blijven zitten. Het zijn schendingen van mensenrechten die onder onze ogen plaatsvinden en die we niet mogen laten voortbestaan.”

Het hele artikel staat hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.