woensdag 4 januari 2012

'Joran misleid door eigen advocaat'

Joran van der Sloot wordt 'misleid' door zijn eigen advocaat. Hij moet daarom in het komende proces zijn bekentenis van de moord op Stephany Flores intrekken. Dat zeggen de juristen die voor de Nederlander onlangs een klacht indiende bij de Inter-Amerikaanse mensenrechtencommissie, tegenover Crimebeat.

Joost van der Wegen

Maximo Altez en Aldo Cotrina zijn van mening dat de rechter Joran zal vrijspreken, naar aanleiding van alle onregelmatigheden die hebben plaatsgevonden tijdens en na zijn aanhouding in Chili, op 3 juni 2010. Cotrina stelt dat Jorans procesadvocaat, Jose Jimenez, er ten onrechte voor heeft gekozen om Jorans bekentenis van de moord vol te houden. Joran zou hier onder meer de voorkeur aan geven, omdat het proces dan versneld zou aflopen en hij zijn straf eventueel in Nederland kan uitzitten. Twee weken terug bezochten de twee advocaten Joran nog, om hem ervan te overtuigen van de bekentenis af te zien. Cotrina: "Wij zijn het niet eens met de voorgenomen bekentenis door Joran. Wij geloven dat Joran wordt misleid door zijn eigen advocaat."
Altez was eerder al de raadsman van Joran, na de arrestatie voor de moord op de 21-jarige Peruaanse. Na een conflict om geld en de te volgen tactiek in het strafproces, legde hij zijn verdediging afgelopen augustus neer. Hij bleef zich voor zijn cliƫnt wel richten op een mensenrechtenklacht. Daarin wordt onder meer bezwaar gemaakt tegen de vermeende onrechtmatige uitlevering van Chili aan Peru, en de rol van de onbevoegde Nederlandse tolk in het proces. Namens Joran eisen zijn advocaten inmiddels 50 miljoen dollar van de Peruaanse staat. Van der Sloots rechtszaak gaat vrijdag van start in Peru. Het proces zal plaatsvinden in een gevangeniscomplex. Joran wordt nog steeds beschouwd als hoofdverdachte in de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.