donderdag 6 december 2007

Beul van Twente

Metro, 4 december 2007

Levenslang voor
Beul van Twente


Stichting Zinloosgeweld:
Enige juiste beslissing


LEVENSLANG. De 50-jarige Rudolf K. vermoordde in de nacht van 27 op 28 juni 2003 in het Goffertpark in Enschede een voormalige leraar, die een zwervend bestaan leidde. Hij besloop de slapende man en stak hem met een mes, waarna hij zijn geslachtsdeel eraf sneed. De man stierf een gruwelijke dood. Eerder viel K. al drie andere mensen met een mes aan. Pas toen hij ook in verband gebracht kon worden met de mishandeling en de dood van paarden en schapen, kon ‘de dierenbeul van Twente’ worden aangehouden.
De Hoge Raad bevestigde gisteren de levenslange gevangenisstraf die het Gerechtshof in Arnhem in 2005 aan K. uitdeelde. De verdachte was in beroep gegaan, omdat hij voor TBS in aanmerking wilde komen. Maar het feit dat K. nooit meer in de samenleving mag terugkeren,
vindt de raad nu belangrijker dan de mogelijkheid dat de verdachte ooit nog kan worden behandeld. In ons land komen levenslang veroordeelde mensen daarvoor niet in aanmerking. Zij blijven ook daadwerkelijk voor de rest van hun leven achter de tralies.
Henk Ten Napel is voorzitter van de Stichting Zinloosgeweld tegen
dieren. Hij maakte vijf jaar lang jacht op Rudolf K. “Dit is de enige juiste beslissing die de Hoge Raad heeft kunnen nemen”, aldus Ten Napel. “K. heeft nooit enige wroeging na zijn daden getoond. In de rechtszaak heeft hij zelfs gezegd dat hij het zo weer zou doen. Hopelijk realiseert de politie zich dat ze dit soort dierenbeulen voortaan beter in de gaten moet houden. Wetenschappelijk is aangetoond dat zij vaak overstappen van dieren op mensen.”

JOOST VAN DER WEGEN
redactie@metronieuws.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.