donderdag 3 april 2008

Metro 27 februari 2008

‘Minister krijgt politie die ze verdient’

Politiebond ACP wees gisteravond het CAO-bod van de minister van Binnenlandse Zaken af. Politiemensen maakten zich op een bijeenkomst van deze bond boos over het voorstel, dat ze ‘een schijntje’ vinden.

Mark Kobussen (53) en Jan Otter (41) zitten aan hun sateetje. Ze werken bij de politie in Flevoland en zijn speciaal naar Amsterdam gekomen voor de bijeenkomst. Kobussen is al 15 jaar wijkagent in Lelystad-Centrum en Jan Otter werkt voor de parketpolitie. Kobussen verdient 1850 euro netto per maand. “Met drie kinderen is dat geen hoog inkomen. De bewaker om de hoek verdient maar 100 euro minder, maar die belt de politie als er een probleem is. Dan ga je wel nadenken.” Otter heeft een inkomen van 1500 euro netto. “Maar het is voor ons niet alleen het geld waar het om draait. Ook in de rechtbank is meer agressie, het werk is zwaarder geworden. En nu wil de minister ons met een schijntje het bos insturen? Zo krijgt ze de politie die ze verdient. Zelfs collega’s die nooit meedoen aan de acties zijn nu boos. Het ludieke is er wel vanaf.”
Vandaag vindt een spoeddebat plaats over de CAO-onderhandelingen. PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman vraagt via twee moties om meer respect voor de politie en een structurele loonsverhoging van 200 euro netto per maand. Brinkman: “Het bod van de minister is een belediging voor de politie.”

Joost van der Wegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.