maandag 11 augustus 2008

Liquidatie in Buitenveldert


Het persalarm ging vanmorgen om 10.16 uur (via SMS en email) voor een geval van moord/doodslag aan de A.J. Ernststraat in Amsterdam-Buitenveldert. Ter plekke was de bekende partytent van 'forensisch onderzoek' al opgesteld en viel er voor de aangestormde journalisten (veel vandaag, de vakanties zijn zeker voorbij) nog maar weinig te zien van wat er was gebeurd.

Omstanders hadden 'vallende stenen' en 'vallend golfplaat' gehoord, wat later bleek te gaan om schoten uit een semi-automatisch wapen. Het slachtoffer ('een Nigeriaan') was doorzeefd met zo'n zes patronen. De politie begon onmiddellijk aan haar buurtonderzoek. Omstanders zouden een scooter met twee mannen hebben zien wegrijden na de aanslag.
Foto's JvdW

Hierbij het politiebericht van de schietpartij, dat later op de dag volgde:

Dode na schietincident in Buitenveldert / A.J. Ernststraat (11/08/2008)

Bij een schietincident op de A.J. Ernststraat is vanochtend een 34-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer is van Surinaamse komaf en een bekende van de politie. Het gaat vermoedelijk om een afrekening in het criminele circuit.

De politie kreeg omstreeks tien uur een melding van een schietpartij. Het slachtoffer werd meerdere keren beschoten en overleed ter plekke. Ook de auto van een voorbijgangster werd geraakt.

De verdachten zijn gevlucht en de vermoedelijke vluchtauto werd kort daarop brandend aangetroffen in de Watergraafsmeer.

De Dienst Regionale Recherche, afdeling Zware Criminaliteit, hebben de zaak in behandeling. Specialisten van Bureau Forensische Opsporing zijn met een technisch sporenonderzoek bezig.