woensdag 10 februari 2010

NS blij met explosief?



Als treinreiziger begreep ik gisteren wel waarom de NS de onvergeeflijke blunder maakte te melden dat er een explosief was gevonden in een treinstel in Den Bosch. Terwijl de politie dit nog niet bevestigd had.

Ik moest naar Eindhoven voor een bijeenkomst, was ruim op tijd vertrokken, maar zag plotseling mijn verslaggeving mislopen. Ook het humeur van de mensen in de treincoupe zakte naar een dieptepunt. 'Neem ik een keer de trein, heb je dit', was meteen de klacht aan het adres van de arme conducteur. Tja, daar kon de NS deze keer toch echt niets aan doen? Sommige mensen hebben ook altijd wat te zeuren.

Mijn eerste reflex bij het horen van het nieuws over de bommelding en een mogelijk explosief was: als ze een bom vinden, is dat wel een zwaarwegend excuus voor het missen van mijn afspraak! Een suffe bommelding is als excuus al een stuk minder spectaculair. Hoe erger de actie van de man in de witte jurk, hoe minder de NS en ik eraan konden doen dat we te laat waren. Toen de voorlichter hoorde dat er eventueel explosieven waren gevonden, sloeg ze er daarom meteen op aan! Naar later bleek onterecht. Gelukkig zat de belangrijkste spreker van de bijeenkomst waar ik heen moest, in dezelfde uitgevallen trein. Hoewel zij wel de taxirit van 200 euro vergoed kreeg waarover ik bij een chauffeur had geinformeerd, was ik met de Intercity over Gouda, Rotterdam, Breda, Tilburg etc. toch een half uur eerder aanwezig.

1 opmerking:

  1. Anoniem9:49 p.m.

    Dat jij nu net in die trein zat, Joost. Gelukkig dat je je afspraak nog hebt gehaald.
    groet, Ria

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.