woensdag 17 maart 2010

Politie dwingt oplossing in moordzaak vaak af


Uit de persverklaringen van justitie en de woorden van Peter R. De Vries gisteravond over de vermissing van Milly Boele kwam het al naar voren. Ook door de opgebouwde druk van het politieonderzoek en de publiciteit kan een dader tot het punt worden gebracht, waarop hij of een getuige zich meldt bij de politie.

Deze week heb ik een artikel in de Panorama staan over OPGELOSTE moordzaken. Tijdens de research voor het verhaal ontdekte ik al dat de politie vaak een moord niet letterlijk oplost, maar dat alle inzet om tot de dader te komen, uiteindelijk ook tot een goede afloop van het onderzoek kan leiden. Bijvoorbeeld in het geval van de moord op Jan Popke Karsten, of Marlies van der Kouwe. Op verzoek melden getuigen zich, met doorslaggevende informatie, of komt er informatie binnen via de tiplijn.

De kritiek dat alle media 'hijgerig' bovenop de zaak zaten deze week, kun je ook anders zien, in dit licht. Misschien heeft dat er ook toe bijgedragen dat Sander V. zich uiteindelijk bij de politie meldde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.