maandag 16 augustus 2010

Shuyung Lam vermoord door 'stommeling'?




De Chinese snackbarhouder Shu Yung Lam uit Amsterdam-Noord is misschien vermoord door een man die de avond van zijn dood voor zijn zaak stond, en waarover hij op dat moment melding maakte tegen een vriend, waarmee hij zat te emailen. Dat schrijf ik deze week in Panorama.

Shu Yung Lam zou op de avond van 15 juli, na sluiting van zijn zaak, hebben zitten mailen met een vriend. Die vriend zou van hem een bericht hebben binnengekregen met de tekst: 'Die stommeling staat weer voor de deur'. De door Lam genoemde man klopte op dat moment op de deur, of tikte op het raam. Verder bevestigen diverse bronnen dat Lam een maitresse had. Wellicht was de man die deze avond bij Lam voor de deur stond de man of de vriend van de maitresse, en was de moord een crime passionel? Of ging het hier toch om een klassieke afpersingszaak, waarbij Chinese ondernemers duidelijk werd gemaakt dat ze maar beter hun protectiegelden kunnen betalen?

Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de zaak. Benieuwd of de vraagstelling de richting opgaat van mijn artikel in Panorama, die tot en met woensdag nog in de winkel ligt. Er staat inmiddels een beloning van 20.000 euro op informatie die leidt tot de aanhouding van de dader van de moord Shu Yung Lam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.