donderdag 21 april 2011

Eis: 14 jaar voor mes door hart



In een extra beveiligde rechtbank van Den Haag hoorde een 21-jarige vrouw uit Tiel woensdag veertien jaar cel tegen zich eisen, voor de moord op haar vriend. De vrouw stak hem met een mes door zijn hart, na een serie ruzies. Een 18-jarige zus en een 21-jarige nicht van de vrouw hoorden vijf maanden tegen zich uitspreken, voor mishandeling van de man.

De 21-jarige Mohamed Akachar werd in de nacht van 25 op 26 juli van 2010 bloedend op straat gevonden, in de Haagse wijk Transvaal. De middag erop meldde de vriendin zich bij de politie, met de verklaring dat zij hem daar had neergestoken. Een dag later overleed de jongen aan zijn verwondingen.

De steekpartij zou het gevolg zijn geweest van een ruzie over de telefoon. Toen de twee elkaar ontmoetten bij een benzinepomp, verschenen ook de twee andere vrouwen, die hem mishandelden. De jongen vluchtte, maar werd door zijn vriendin ingehaald en neergestoken.

De advocaten van de vrouwen beweren dat het om een ‘crime passionel’ gaat, omdat de jongen haar zou hebben mishandeld en ook stalkte, nadat zij de relatie uitmaakte. Hij zag dat als een vernedering.

In de haren
Extra politieagenten voorkwamen gisteren dat bekenden van Mohammed Akachar, en die van de dader, elkaar in de haren zouden vliegen. Wild west-verhalen rondom de moord hadden kwaad bloed gezet. Zo dachten vrienden van het slachtoffer, van Marokkaanse afkomst, dat er met een auto over hun vriend was gereden. Ook waren zij ervan overtuigd dat mannelijke vrienden van de vrouwelijke dader, van Molukse afkomst, hem in de val hadden laten lopen. Daarnaast was er ontevredenheid over het politieonderzoek. De politie ontdekte pas laat dat Akachar slachtoffer was geworden van een steekpartij, waardoor veel sporen waren gewist.

JOOST VAN DER WEGEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.