donderdag 8 september 2011

'De Stoute steeg' - Panorama week 36




De Amsterdamse Molensteeg is de straat van (gedwongen) prostitutie, mensenhandel, berovingen en witwaspraktijken. Panorama kijkt wat er zoal gebeurt achter de rode ramen en de deuren van duistere tenten.

Tekst Joost van der Wegen

Op het eerste gezicht lijkt er weinig aan de hand. Een middagwandeling door de Molensteeg levert vooral beelden op van groepjes toeristen die voorbij schuifelen en hoertjes die driftig met hun pooier sms-en. Hier en daar stapt een man een kamer binnen een gaat een gordijn dicht. Het is geen ongewoon gezicht op de Amsterdamse Wallen.

Maar schijn bedriegt. Bij de politie in de hoofdstad staat de Molensteeg in de wandelgangen bekend als 'de meest criminele straat van Nederland'. Achter vrijwel elk geveltje in de nog geen 100 meter lange steeg vinden duistere zaken plaats. Want over bijna elke adres heeft justitie wel een uitgebreid dossier liggen. Van de zeventien panden in de steeg hebben er maar liefst vijftien een crimineel etiket opgeplakt gekregen. Van mishandeling van prostituees tot handel in harddrugs.

Lees verder in Panorama van week 36, 7-14 sept. 2011

2 opmerkingen:

  1. Belachelijk achterhaald artikel. De Molensteeg is al lang geen criminele steeg meer. Je moet meer achter je pc vandaan komen. Wat is het volgende goedkoop scoren artikeltje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joost van der Wegen3:33 p.m.

    Dag anoniem,

    Jammer dat je anoniem reageert, maar toch dank voor je reactie.

    Voor het artikel ben ik een aantal keren in de Molensteeg geweest, al veel vaker ging ik op reportage op de Wallen. Als je langs de altijd wat aangezette kop van Panorama leest, tref je wel degelijk het complete verhaal aan. Ook de details over waar de misdaad in de Molensteeg al is aangepakt of misschien verdwenen.

    Feit is ook dat er nog steeds veel dossiers die in de Molensteeg spelen (of speelden), voor de rechter liggen. Deze week nog werden aanhoudingen verricht voor witwassen, gerelateerd aan de steeg, dat waren ook niet niet de minste verdachten.

    Vr gr
    Joost van der Wegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.