woensdag 30 juli 2008

Verdachte moord Gooioord blijft vastzitten



In de moordzaak in Amsterdam-Zuid Oost op Johannes Kastiel, de ex-lijfwacht van Ronnie Brunswijk, blijft verdachte Jermaine W. voorlopig vastzitten. De rechtbank zag vanmorgen geen aanleiding hem op vrije voeten te stellen, zoals zijn advocaat verzocht.

Hoewel Jermaine W. niet werd herkend door een getuige bij een zogenaamde Oslo-confrontatie (herkennen van de dader in een opstelling) en zijn DNA niet is teruggevonden op de plaats delict, dacht het OM genoeg reden te hebben om de rechter te vragen hem niet te laten gaan.

Zo zou de politie Jermaine W. over de tap hebben horen vragen aan familie om kleding van hem te verbranden. Ook heeft Jermaine W. aan een infiltrant in zijn Huis van Bewaring opgeschept over een vuurwapen dat hij in bezit zou hebben gehad, maar dat hij met een moker in stukken heeft geslagen. Hoewel de advocaat van W. nog zo nauwkeurig was geweest om hierover met een wapenhandel te bellen ('dat lukt niet met een moker, mevrouw, alleen met een slijptol'), zag de meervoudige kamer toch genoeg reden om W. voor nog 90 dagen achter de tralies te houden.

Op de foto de lift waarin Kastiel om het leven werd gebracht met pistoolschoten, in de flat Gooioord in Amsterdam Zuid-Oost (JvdW)